• Λογοθεραπεία

  Πλαισιωμενο από πεπειραμένα στελέχη με πολύχρονη εμπειρία

  read more
 • Συμβουλευτική Γονέων

  Εμείς θα σας βρούμε το καλύτερο τρόπο στο πρόβλημά σας

  read more
 • Ειδική Αγωγή

  Εχουμε το τρόπο και τη γνώση

  read more
 • Εργοθεραπεία

  Κέντρο εργοθεραπείας στο πειραιά

  read more
 • Φυσιοθεραπεία

  Στο κέντρο  “ΛΟΓΟΣ & ΚΙΝΗΣΗ” παρέχεται και φυσιοθεραπευτική φροντίδα σε παιδιά που χρειάζονται ειδική θεραπευτική παρέμβαση από τους πρώτους μήνες της γέννησης μέχρι και την εφηβεία. Εφόδιά μας είναι η Αγάπη μας για το παιδί, οι εξειδικευμένες γνώσεις μας και η πολύχρονη εμπειρία στον τομέα του παιδιού. Στόχοι μας είναι: Η αποκατάσταση ή η βελτίωση Continue Reading

  read more

Τι είναι το Α΄Τέστ:

     Πρόκειται για μια απλή και εύχρηστη δοκιμασία που ελέγχει τις πρώιμες μαθησιακές ικανότητες σε παιδιά που παρακολουθούν το νηπιαγωγείο. Το Α’ ΤΕΣΤ προτείνεται από την ελληνική παιδιατρική εταιρία να γίνεται σε όλα τα φυσιολογικά παιδιά πριν αρχίσουν το σχολείο.

      Το Α΄ Τεστ είναι το πρώτο ελληνικό τεστ για την ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών. Είναι το αποτέλεσμα της επιστημονικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε από τους Στέλιο Μαντούδη και Θωμαϊδου Λωρέττα. Το Α΄ Τεστ είναι στατιστικά σημαντικό γιατί εφαρμόστηκε σε 2000 ελληνόπουλα και τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών απέδειξαν ότι έχει ποσοστό αξιοπιστίας 99,8%.

Αποτελείται από τις 8 Βασικές Κλίμακες:

   λεκτικές

          Γενικές Γνώσεις,

          Κρίση – Συλλογισμός

          Γλωσσικές αναλογίες

          Πρώιμη αφαιρετική σκέψη

     πρακτικές

          Οπτικοκινητικό συντονισμό

          Οπτική αντίληψη

          Αδρή κινητικότητα

          Χωροχρονικό προσανατολισμό

          Την Υπερκινητικότητα και την Ελλειμματική προσοχή καθώς και την συμπεριφορά κατά την εξέταση.

     Η δοκιμασία χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες του Α’ ΤΕΣΤ οι οποίοι έχουν ειδικά εκπαιδευτεί στον τρόπο χορήγησής του με το ανάλογο σεμινάριο. Αυτό είναι ένας επιπλέον παράγοντας που συμβάλλει στην αντικειμενική αξιολόγηση του παιδιού. Τέλος, ο συνολικός χρόνος της δοκιμασίας είναι 10 λεπτά και η βαθμολόγηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων γίνεται αυτόματα. Όλο το πρόγραμμα υποστηρίζεται ηλεκτρονικά.

     Αν το παιδί περάσει το Α’ ΤΕΣΤ , αυτό σημαίνει ότι διαθέτει τις προϋποθέσεις εκείνες που είναι αναγκαίες για να φοιτήσει τη Α΄ τάξη του δημοτικού. Αν όχι, τότε θα πρέπει να ακολουθήσει λεπτομερής Αναπτυξιακός Έλεγχος, που θα διερευνήσει τις δυσκολίες του παιδιού. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα σε παιδιά που εμφανίζουν δυσκολίες , να τις διορθώσουν έγκαιρα πριν αυτές εξελιχθούν αργότερα στις μεγαλύτερες τάξεις σε Μαθησιακές Δυσκολίες.

     Με το Α΄ ΤΕΣΤ μπορούμε να προλάβουμε μαθησιακές και άλλες δυσκολίες, οι οποίες είναι δυνατό να οφείλονται σε αδιάγνωστες αιτίες ή σε κάποια αναπτυξιακή διαταραχή. Προλαμβάνεται η σχολική αποτυχία και ο σχολικός εκφοβισμός που μπορεί να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία του παιδιού.